Algemene Verordening Gegevensbescherming

Algemene Verordening Gegevensbescherming

1-5-2018
Een hele mond vol, houd wel in dat vanaf 23 mei het risico op een geldboete groter wordt als je slordig met persoonsgegevens omgaat. Ook voor VigilantDMS was het zaak om dingen te regelen.
 
Onze klanten hebben al een concept verwerkersovereenkomst gekregen zodat het daarmee ook voor hun geregeld met betrekking tot hun leverancier voor de programmatuur om hun persoonsgegevens te registreren. Maar daarmee alleen ben je nog niet klaar.

Naast het slordig omgaan met gegevens is ook de veiligheid een belangrijk punt. De toegang tot de Donor Administratie is uiteraard wel met een wachtwoord beveiligd maar hoe veilig is dat dan wel. Niet als er geen strengere eisen aan die wachtwoorden worden gesteld. In de begintijd van Vigilant stond alles op lokale netwerken en was het inloggen bijna een farce. Vaak was deze ook gekoppeld aan het Windows wachtwoord zodat als je via Windows kon inloggen, je dan niet opnieuw bij Vigilant hoefde in te loggen. Ondertussen is het juist de VPN verbinding die gekoppeld aan het wachtwoord van Vigilant. Als daar dan nauwelijks eisen aan worden gesteld is het kraken van zo'n wachtwoord niet zo ingewikkeld.

Voor andere zaken die meer op het bordje van de gebruikers liggen, zijn er aanpassingen gemaakt om het hun makkelijker te maken. Zo kan een Excel spreadsheet worden encrypt waarmee die veilig verstuurd kan worden naar het verzendhuis. Voor giftenoverzichten vanuit de fondsenadministratie is het mogelijk dit te doen via OwnCloud, een service die ook door VigilantDMS wordt aangeboden.

Voor het definitief verwijderen van relatiegegevens is er altijd de mogelijkheid dit via een batch procedure te doen. Als je dat voor 1 relatie wilt doen is dat vrij omslachtig. Daarom kan dat nu ook direct gedaan worden bij het markeren van een relatie, mits er uiteraard geen boekingen aanwezig zijn.
rss

Helpdesk VigilantDMS
© 2015 VigilantDMS. Alle rechten voorbehouden.